Vælg det rigtige udstyr til din baby

lk12

Som førstegangsforældre kan det være virkelig svært at navigere rundt i alt det babyudstyr, der findes på markedet. Det hele bliver proklameret som værende nærmest livsnødvendigt for baby, og det er svært at gennemskue, hvad man skal vælge. For flergangsforældre har man lidt mere viden om, hvad den lille egentlig har brug for, men da der hele tiden kommer nye ting på markedet, kan man igen blive i tvivl. For info omkring babyudstyr kan du læse mere her. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de fokuspunkter, du bør have når du vælger udstyr til din baby, uanset om du er førstegangsforældre, eller i forvejen har en eller flere børn.

Fokus på sansemotorikken

Der findes en masse legetøj til stimulering af babys sanser, og det er ikke helt dumt at tænke lidt i denne retning. Meget af det sanelegetøj du kan få, er nemlig med til at fremme og udvikle den lilles sanselige udvikling og motorik. Du behøver ikke købe overflod af ting, men det er godt at have lidt at skifte med, da legetøj hurtigt bliver kedeligt for den lille, når det er undersøgt. Du kan til dette formål fx investere i aktivitetslegetøj og aktivitetstæppe.

Baby har brug for tryghed

Foruden sanseindtryk i små mængder har baby frem for alt brug for rigtig meget tryghed. Baby bliver hurtigt overvældet af den store verden, og har behov for hele tiden at vende tilbage til noget trygt. Dette kan fx være mors og fars arme. Når vi taler om udstyr, kan du også simulere den trygge følelse fra mors mave, hvor der ikke var meget plads, men lunt, trygt og godt. Denne kan fx gøres ved investering i en babynest. Baby har nemlig behov for at være omsluttet for at føle sig tryg.

Få ikke købt for meget

Når du skal vælge babyudstyr, handler det langt hen ad vejen om at bruge sin sunde fornuft. Et godt råd er ikke at købe for meget, inden baby er født. Vent til barnet er kommet, lær det at kende med de mest basale ting og find løbende ud af hvad den, og I, har behov for. Typisk vil du finde ud af at mange af de ting der reklameres for, slet ikke er nødvendige, samt det din nabo anvender, ikke virker hos jer og vice versa.

Gå online og køb billigt

For at finde de billigste priser kan det være en god idé at finde babyudstyr online. Her kan du nemt og hurtigt finde frem til et bredt og dybt sortiment af udstyr, og du har mulighed for at finde frem til gode priser. Ofte kan du ligefrem købe uden om fordyrende mellemled og spare penge. Hvis du ved, hvad du går efter, kan du også søge efter din vare på en af de mange secondhand sider, der findes. Der findes nærmest overflod af udstyr til babyer derude, og meget af det har næsten ikke været brugt. Du har derfor mulighed for at gøre dig en rigtig god handel, ved at købe ting brugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.