Tips til at udvælge det rette løbebånd

lk12

Mange danskere finder det besværligt at gå regelmæssigt i fitnesscenter. Man er træt efter en lang dag på arbejdet, og så kan det virke uoverkommeligt at tage ned i det lokale fitnesscenter. Har du et ønske om at træne, selvom du ikke har lyst til at gå i et træningscenter, så er der den mulighed at indrette sit eget lille private træningscenter i hjemmet. Man behøver egentlig ikke ret mange ting, før man kan gøre en stor forskel på det daglige overskud, på kondien og på musklerne. Se alt om træning her.

Træning på løbebånd i hjemmet

En af de træningsmaskiner, der virkelig rykker på kondien, og som er nem at gå til, er løbebåndet. Alle kan finde ud af at løbe, så der er ikke nogle svære øvelser, man skal sætte sig ind i. Der kan naturligvis være nogle specielle funktioner i løbebåndet, men det afhænger helt af, hvilken model, man vælger.

Når du skal ud og vælge det rette løbebånd, så er der nogle kriterier, du kan bruge som hjælp til at udpege det helt rigtige:

  • Pris

  • Løbeflade

  • Funktioner

  • Sammenklapligt

  • Hastighed

  • Kvalitet

  • Vægt

Mere og mindre relevante faktorer, når det gælder din træning på løbebånd

Der er altså mange faktorer, der har relevans for dit valg. Prisen er et af de punkter, som kan sætte nogle begrænsninger for, hvad du har mulighed for at købe. Det er heller ikke sikkert, at du vil købe en dyr træningsmaskine, blot fordi du har pengene til det. Tænk lidt over, hvor ofte du vil bruge løbebåndet, og hvor længe ad gangen, du vil bruge det. Pris og kvalitet hænger naturligvis ofte sammen. Det er derfor et bedre træk at købe et dyrere løbebånd på tilbud eller udsalg, end det er at skynde sig ned og købe en discount model.

De løbebånd, som man kan købe i supermarkederne og byggemarkederne er ofte ikke af så god kvalitet. Det betyder, at de højst sandsynligt går hurtigere i stykker, og de ikke har samme funktioner og stabilitet som de lidt dyrere. Ved omkring de 3000 kr., kan man få et fornuftigt løbebånd. Desto flere funktioner med eksempelvis hældning, der skal være, så stiger prisen typisk også. Dette stimulerer selvfølgelig musklerne på en anden måde.

Hastigheden har relevans for dig, der gerne vil løbe et maraton eller træne meget seriøst. Er du nybegynder, der bare ønsker at jogge eller løbetræne lidt i et moderat tempo, så er en høj hastighed ikke så relevant for dig. Vær opmærksom på, at du vælger et løbebånd, der passer til din vægt.

Med hensyn til pladsen, så er der to måder, du kan spare på denne. Enten ved at købe et sammenklapligt løbebånd, eller ved at vælge et med lille løbeflade. Den lille løbeflade kan du dog risikere at blive træt af på sigt. Hvis det er for at spare på plads, så er det bedre at købe en sammenklappelig model. Omvendt, så giver det ikke så meget mening at have en kæmpe løbeflade, hvis du ikke er så stor og ikke har behov for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.