Sådan får du fingrene i en god traktor – uden at tømme kontoen

lk12

Vi kan  ikke komme udenom at en traktor er et af de vigtigste redskaber i landbruget, og dermed selvfølgelig også på gården. En traktor har mange gode kvaliteter, der ofte ikke kan erstattes af andet. Derfor er den intet mindre end et must inden for mange forskellige slags opgaver – specielt inden for landbrugsfaget. Det er dog selvfølgelig ikke kun inden for landbruget denne maskine ses som uundværlig. Det kan være en hobby, eller måske ejer du et stort areal af land, hvor de ekstra hestekræfter selvfølgelig hjælper på det hårde arbejde. Både have- og park segmentet samt privatpersoner, der f.eks. ejer et nedlagt landbrug, har ofte behov for at flytte sten, jord, brænde og udføre mange andre opgaver, der kræver en maksine med mange hestekræfter.

Lige meget hvad denne maskine skal bruges til, kan det selvfølgelig godt føles som lidt af en jungle, når du beslutter dig, at der skal en ny traktor til. Man har jo ofte nogle ret specielle krav til sin nye traktor, men ønsker selvfølgelig ikke at tømme tegnebogen helt.

Læs videre her og find ud af hvordan du finder den helt rigtige traktor – til den rigtige pris.

Find den rigtige traktor

Som nævnt, er denne maskine altså rigtig vigtig. Derfor skal man selvfølgelig også finde en traktor der passer til ens behov for den. Hvilke kræfter skal der være gemt i den? Hvad skal dens speciale være? Hvilke opgaver skal den udsættes for? Der kan være mange spørgsmål i forbindelse med det næste traktor køb.

Traktoren skal jo kunne klare alle opgaver, den bliver udsat for, store som små. Den skal være komfortabel at bruge mange timer i – specielt inden for landbrugsarbejde som høstning og såning. Så du skal altså ikke gå på kompromis når den nye traktor skal vælges, for det skal virkelig være en kraftig, pålidelig, stærk maskine der holder til at klare sig i det danske landbrug.

Desuden vil en professionel ofte stille særlige krav til kabinen, såfremt der skal tilbringes mange timer her. Derfor er det smartat tage højde for ergonomi, støjniveau, klima, anlæg og meget mere.

Køb brugt

Ja, det med en ny traktor og alle den kvaliteter og hestekræfter kan måske godt lyde lidt dyrt. Men det behøves slet ikke at koste en bondegård! At behøve en ny traktor, til alle opgaverne på gården, er nemlig ikke ens betydning med at du skal bruge alle dine penge på en splinterny traktor. Du kan nemlig vælge at købe brugt i stedet.

En god brugt traktor er stabil, multianvendelig og kan holde i mange år. Hvis du har et begrænset beløb til køb af ny traktor, vil det også være en fordel for dig at købe en brugt traktor, da du ofte vil kunne få meget mere for pengene. Når du køber brugt i stedet for nyt, er der ikke blot penge at spare. Men du kan som nævnt få meget mere for pengene. Du vil faktisk have muligheden for at finde din drømmetraktor brugt, som du ikke vil have haft råd til at købe fra ny. Så der er altså ingen grund til at gå på kompromis med din nye traktor – når du køber en brugt traktor, kan du nemlig finde den perfekte traktor, til endnu færre penge. Desuden tilbyder mange maskinstationer stadig en flot periode med reklamationsmuligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.