Low FODMAP diet får maven på rette køl igen

lk12

Forskere har fundet ud af, at der findes en række kulhydrater, de såkaldte FODMAPs, som kroppen har svært ved at nedbryde – dette gælder især hvis man i forvejen har en irriteret tyktarm. Der er ikke rigtig nogen guidelines, man nemt kan følge, når det kommer til, hvilke fødevarer man bør undgå – fx skal man undgå vandmelon, men må gerne spise ananas. Netop fordi det kan virke ret uoverskueligt og uforståeligt, er der derfor også nedskrevet nogen specifikke fødevarelister i diæten, som gør det mere overskueligt og ligetil. Kuren passer til en, hvis man har en irriteret tyktarm. Derudover hvis man har ualmindelig meget luft i maven, kan kuren have en positiv effekt. Hvis man derudover bare har meget ubehag og smerter i maven kan low fodmap diet give maven lidt ro på igen og faktisk i løbet af 4-6 uger, vil man opleve at man er mindre oppustet og har færre smerter og gener forbundet med maven.

Hvad hjælper kuren imod

I første omgang blev kuren udviklet til glutenallergikere, men man har siden fundet ud af, at kuren har en gavnlig effekt på mennesker, der lider af irritabel tyktarm. Irritabel tyktarm er en lidelse, man hidtil ingen løsning har haft på – man troede før, at det hang sammen med for fed mad, alt for meget alkohol, gluten og koffein. I stedet fandt man ud af, at det skyldes FODMAPs – de specifikke kulhydrater, som kroppen har meget svært ved at nedbryde. Når kroppen har svært ved at nedbryde disse, kan det føre til smerter og ubehag. Ved at udelukke disse specifikke kulhydrater og sukkerarter fra ens kost i 4-6 uger kan man få forandret sin mave. Derefter kan man så ligeså stille genindføre kulhydraterne i sin kost igen. Nogen af dem vil føles fint hvorimod andre af kulhydraterne, vil man måske føle en form for ubehag og disse skal derfor efterfølgende udelukkes. Men ved at tage en pause fra FODMAPs, vil man opleve en stor ændring i maven.
Derudover hvis man lider meget af luft i maven, vil denne kur også have en stor betydning. Folk der lider af luft i maven, ved hvor svært det kan være at begå sig i sociale sammenhænge, da det kan blive ret pinligt. Igennem denne kur udelukker man nogen af de fødevarer, der giver allermest luft i maven og derfor vil man også føle en stor ændring, når man indtager denne kost, hvad indgår luft i maven.
Når man har en mave, der er i smerter og i ubalance, ved man, hvor ubehageligt det kan føles. Ved at følge denne kostplan, vil man føle en enorm ændring efter ca. 4-6 uger alt afhængig af ens udgangspunkt og hvor slemt det var i starten. Men man mærker hurtigt, hvor meget forskel denne diæt gør.

Der er mange tilfredse kunder af kuren

Selve kuren lover 100% tilfredshed og kundernes vurderinger taler også for sig selv. En beretter om, at hun altid havde luft i maven og problemer med maven, men efter hun begyndte at gøre brug af kuren, så ændrede tingene sig drastisk – pludselig var der ikke problemer med maven mere, og hun følte at maven endelig var god igen og at hun endelig kunne slappe af og være sig selv. Selve kuren lover derfor 100% tilfredsgaranti, da kuren på mange måder er en revolution for de mennesker, der lider af irriteret tyktarm og luft i maven. Ved at gøre brug af kuren i 12 uger, kan man finde ud af, om kuren virker for en selv – hvis det ikke er tilfældet, kan man få pengene retur. De fleste oplever dog markante forbedringer allerede en uger efter, hvor andre er der mellem 4-6 uger efter påbegyndelse af kostplanen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.