Lidt om Microsoft Excel

lk12

De fleste der har prøvet at bruge en computer vil være bekendt med den kendte Office pakke. I den er der f.eks. Word, som langt de fleste med garanti har prøvet. Det er den mest udbredte af den række af programmer, som er en del af Office pakken. De andre programmer er dog mindst lige så brugbare som f.eks. Publisher hvis man skal lave indbydelser eller lignende. Det kan godt være at Word har gjort det mere enkelt at skrive lange tekster, og at Publisher gjort det nemt at lave kort, men et program som Excel har til gengæld gjort det markant lettere at arbejde med data som f.eks. regnskaber. I Excel kan man lyn hurtigt og på en overskuelig måde få et overblik over en enorm mængde tal.

Excel er fyldt med smarte funktioner

Excel kan dog bruges til meget andet end bare at skrive tal ind i. Som nævnt ovenover kan man bruge det til at lave regnskaber. Men der er dog også en masse smarte funktioner, som faktisk gør det til et endnu bedre værktøj til regnskaber. Man kan f.eks. bruge den populære Excel-funktion VLOOKUP, hvor man lynhurtigt kan søge efter noget bestemt data, som man gerne vil have forbundet til f.eks. en bestemt person. En anden funktion, som også er enorm brugbar, er pivottabellen. Hvis man har set et Excel ark, som er fyldt op med diverse data, så vil man vide at det godt kan være en smule svært lige at få et helt perfekt overblik over det alt sammen. Med en pivottabel vil man dog lynhurtigt kunne klare det problem. Den opsummere nemlig de mange data, og leverer det på en måde hvor man med det samme kan trække det vigtige ud af ens data, og man kan på den måde spare en masse tid og samtidig også en del bekymringer. Det er altså rigtig smart. Det er blot et lille udpluk af funktioner. Der er en masser andre smarte funktioner i Excel, som alle kan være med til at gøre ens data meget mere enkelt at arbejde med.

Excel kan hjælpe mere end du aner

Så hvis man skal arbejde med data, så bør man gøre sig selv den tjeneste at sætte sig ind i Excel og alle dens fantastiske funktioner. Hvis man får styr på dem, så vil man opleve, at det aldrig har været lettere at få styr på ens data hvad end det måtte være. Det kræver et stykke arbejde før man kan sige, at man har helt styr på alle funktionerne, men til gengæld vil man være lykkelig for det efterfølgende, da Excel virkelig kan spare en for en masse tid, og samtidig også gøre det at arbejde med data til en overskuelig ting, hvor man ikke længere behøver at være rigtig god til tal for at kunne finde ud af det. Kort sagt kan man altså gøre arbejde med data til en leg, hvis man vel og mærke mestrer Excel og dens funktioner, ellers kan man altid søge hjælp hos en Excel-konsulent, der så kan finde en løsning for en. Klik her for at læse nærmere om Excel-konsulentens tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.