Det er populært som aldrig før at have en grøn altan

lk12

Danskerne er blevet vilde med at holde grønne, frodige haver og med selv at dyrke grønt til husbehov – og man behøver slet ikke at have en decideret have for at kunne være med på bølgen. Flere og flere danskerne begynder at etablere små urbane haver på deres altan, hvor man nemlig sagtens kan have utallige slags blomster og planter og ikke mindst holde små urtehaver og dyrke grøntsager. Det gælder blot om at sætte sig ind i sagerne og at dedikere tiden til at holde alle planterne ved lige, så er det en skøn og ikke mindst givende hobby at holde en have på sin altan. Man kan læse mere om at holde have på sin altan på siden her, eller man kan læse med her for at få et par gode tips til, hvordan man skal indrette sin altan med en lille, urban have til husbehov.

Sådan kan du nemt etablere en køkkenhave på din altan

Rigtig mange danskere drømmer som nævnt om at være selvforsynende til en vis grad, og denne drøm kan man altså sagtens udfri, selvom man bor midt i byen og ”kun” har adgang til en altan.

  1. Det første gode råd til at etablere en lille køkkenhave på sin altan vil være at etablere i et væld af potter. Store og små og i alskens forskellige størrelser herimellem. Når man dyrker urteplanter i potter på altanen, vil de nemlig være nemme at passe og at dække, når temperaturerne begynder at falde.
  2. Hvis man gerne vil dyrke grøntsager på sin altan, foruden for deciderede køkkenurter, kan man med fordel kaste sig ud i at dyrke tomater, agurker, squash og – hvis man tænker på også at have bær – jordbær. Alle disse planter tager nemlig sagtens til takke med at vokse i potter på en lun og skyggefuld altan.

Har du ikke en altan endnu? Læs med her, hvis du ønsker dig én

Selvom rigtig mange lejligheder kommer med altan, er der bestemt også et stort antal som ikke gør. Hvis man selv ejer sin lejlighed og brændende ønsker sig en altan, for eksempel for at kunne etablere en lille urban have, vil der heldigvis også være råd for det. Man kan nemlig godt på påsat en altan på en bygning, der ikke allerede har altaner. Man skal naturligvis konsultere eksperter på området for vejledning og tilbud, men hvis man finder det rigtige firma, kan det være en nem og rigtig god mulighed for at få den altan, som man altid har drømt om. Det vil være en rigtig stor og rigtig givende tilføjelse til hjemmet i lejligheden, fordi man netop kan indrette den som en have. Det vil blive en ekstra tilføjelse til lejlighedens størrelse og muligheder, og man vil få oplevelserne tifold igen, når først man har nydt sine første sommeraftenener på sin helt egen altan. Det kan bestemt anbefales at man søger muligheden derfor – og at man, hvis man har altan, udnytter den til fulde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.