Husk at købe foder på hundens præmisser

lk12

Er du typen, der tit ser i tilbudsavisen for at finde det billigste sted at købe hundefoder? I så fald er risikoen for, at du gør din hun en bjørnetjeneste stor.

For hvad du måske ikke er klar over er, at supermarkedets hundefoder ofte er en meget ringe kvalitet. Sådan en type foder kan nemlig vise sig at være fyldt med majspulver, savsmuld og en masse andet, der på ingen måde bidrager til hundens helbred.

Din hund er et rovdyr

Når du selv spiser mad, gør du det ud fra din krops behov. Faktisk har vi som mennesker stor fokus på sund og korrekt ernæring. Og hvorfor skulle det være anderledes for din hund?

Hunden er et rovdyr, der har behov for store mængder protein. Og Protein er altså ikke til at erstatte med de tilføringsstoffer, som billigt hundefoder indeholder. Faktisk vil denne type dårlige foder gå ud over din hun og dens velvære. Resultatet bliver mindre energi samt synlige tegn på dårlig ernæring, der viser sig på hundens tænder, pels og generelle sundhed.

Husk på at din hund er et rovdyr. Dens fysiologiske behov gør, at den kræver store mængder kvalitetsprotein. Det får den fra rigtigt foder, og ikke billigt hundemad fra et supermarked.

Hvad er godt hundefoder?

Der findes mange forskellige typer af foder.

Det der er fra sække, det der er fra dåse, det der er billigst, det der er med korn og det der har den rette sammensætning af protein, omegafedtsyrer m.m.

Vi er naturligvis tilhængere af den sidste løsning, men det er klart, at det ”rigtige foder” naturligvis også afhænger af din hun og dens størrelse, muskelmasse og aktivitetsniveau. Det gør, at der er mange forskellige mærker, der kan være velegnet til netop din hund.

Man kan dog altid tale om, hvad der er godt indhold i hundefoderet – altså hvad der fylder depoterne bedst. Og her er der mange i hundeverden, der mener, at hunde – i kraft af deres biologiske arv fra ulvene – har behov for foder, der indeholder kød, grøntsager og frugt som de primære ingredienser. Undgå derfor så vidt som muligt produkter, der er baseret på kornblandinger.

Opdag tegnene på forkert foder

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund får den rette kost eller ej, så hold øje med tegn på forkert foder.

Har hunden normal afføring? – Har din hund normal og regelmæssig afføring, eller er der problemer med maven?

Er din hund træt? – Bliver din hund hurtig drænet for energi eller hænger, kan kosten ofte være årsagen.

Er din hun tyk? – Så kan det meget vel være, hunden får for meget foder. Tegnene er typisk, man ikke umiddelbart kan mærke ribben og rygrad gennem pelsen.

Er din hund for tynd? – Så er det tegn på manglende foder eller forkert kost. Tegnene er typisk, man tydeligt ser og mærker ribben og knoglerne.

Ser pelsen sund ud? – Hvis hunden skæller eller har tør/fedtet hud, kan det ofte skyldes kosten og særligt mangel på proteiner.

I tvivl?

Er du i tvivl om din hunds kostsammensætning, kan du henvende dig til en ekspert på området: http://www.frupoulsen.dk/kornfrit-hundefoder/ ELLER konsultere din egen dyrelæge.

Det vigtigste er at tage affære da kosten har stor indflydelse på din hund humør og sundhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.