Belysning og dets funktion

lk12

Belysningens funktion

Hvor er det dejligt at vi har opfundet elektricitet. Kunne du lige forestille dig at undvære den? Vel? Nej tak. Jeg er godt tilfreds med min elektricitet. Og hvor har vores udvikling da også eksploderet helt vildt efter at vi har fået knækket koden til elektricitet. Tog, opvaskemaskiner, støvsuger, mobiltelefoner, computere, iPads, internet! Alle ting vi så absolut ikke kan undvære i vores dagligdag. Uden dem ville vi være fuldstændig på herrens mark. Dette er de ting i vores senmoderne hverdag og samfund vi er blevet fuldstændig afhængige af. Det er dem vi lige først tænker på når vi tænker elektricitet. Det vi dernæst kommer til at tænke på er vores lys. Takket være elektricitet er vi ikke længere fanget af daglyset og diverse naturlige lys som ild til at fungere. Takket være elektricitet kan vi b mennesker også fungerer og få mindst lige så meget for hånden som a mennesker. Vi behøver ikke længere smutte i seng når det bliver mørkt eller knibe øjnene sammen i skæret fra stearinlys. Nu kan vi sidde så oplyst som vi overhoved vil i så lang tid som muligt. Samtidig er det blevet en del mindre farligt og uden at tage et kig på statistikkerne vil jeg godt vædde min hat på, at vi har fået færre brande efter vi er overgået til elektricitet og ’falsk’ lys hvis man kan kalde det sådan.

Samtidig kan børn have en natlampe tændt og holde monstrene og skyggerne på afstand. Det samme kan voksne selvom det nu ikke er ligeså acceptabelt at være voksen med mørkeræd som barn med det. Som barn er det lidt mere forståeligt at de mange skygger skræmmer en.

Belysning og lamper købes overalt

Hos mange butikker og hjemmesider kan man købe lamper både i designer og gamle almindelige og lidt billigere lamper. Det er jo lidt smag og behag om man går op i om det er en dyr designer lampe der skinner over ens hoved eller om man kan stille sig tilfreds med en ganske almindelig billig og klassisk en.

Elektronikbutikker har alt lige fra udendørs til indendørslamper, både de butikker der findes på nettet som denne, eller de fysiske butikker der findes. De har lysekroner, gulvlamper, væglamper, dekorationslamper og så videre og så videre. De tilbyder endda at komme ud og hjælpe dig med at sætte lampen op. Det er jo så ofte at også kvinder ikke har den store forstand på den slags ting. Så er det jo meget praktisk at man lige kan ringe til forretningen som man i øvrigt også køber lampen af og bede om hjælp. De kan komme ud og få lov til at sætte den op. Så slipper man også får det bøvl og kan bruge sin tid på meget mere fornuftige og produktive ting.

Og mens man er i gang med at købe den nyeste lampe eller to hos butikkerne kan man jo kigge lidt rundt efter nogle andre ting. De sælger nemlig ofte al slags elektroniske ting; opvaskemaskiner, kogeplader og komfurer. Det må man da ikke gå glip af nu vi lever i den elektroniske verden vi lever i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.