Serie A: Hvilke hold er favoritter?

lk12

FODBOLD: Den 19. august blev Serie A sæsonen 2017/18 sparket i gang. Lidt over en måned inde i det italienske mesterskab tager vi nu et kig på, hvordan det går de forskellige hold, og hvem der er favoritter til at vinde Scudetto trofæet. 

Leonardo Bonucci, Didier Drogba, Giorgio” (CC BY-SA 2.0) by l3o_

Juventus forsvaret har sagt farvel til Leonardo Bonucci. 

Juventus

I sommerens transfervindue sagde Juventus farvel til deres veteranspiller, Leonardo Bonucci, som er skiftet til AC Milan. På trods af tabet af Bonucci, som er en af de bedste centerforsvarere i italiensk fodbold, omend ikke i verden, har Juventus fået en fremragende start på den nye sæson, hvor de har vundet alle deres kampe indtil videre. 

I stedet for at dvæle over klubbens spillerafgange, har Den Gamle Dame valgt at se fremad, og har i løbet af sommeren indkøbt stjernespilleren Douglas Costa fra Bayern, samt en række unge talentspillere, som kan true de etablerede verdensstjerner; blandt andet Federico Bernardeschi fra Fiorentina, Mattia De Sciglio fra AC Milan og Rodrigo Betancur fra Boca Juniors. 

Holdets nye frontangriber, Gonzalo Higuaín, er stadig ikke kommet ordentligt i gang med at score mål. Det er blevet til 2 mål fra argentineren indtil videre. Bedre er det gået for hans landsfælle og holdkammerat, Paulo Dybala, der har scoret 8 mål i løbet af 5 kampe og således er Serie A’s topscorer indtil videre. Han har odds 4.33 for at blive Serie A topscorer denne sæson. 

Juventus vil uden tvivl gå efter at vinde det italienske mesterskab for syvende gang i træk i 2017/18 sæsonen, og oddsene for at bianconeri genvinder Serie A titlen i år er også favorable, med 1.83. Holdet kommer dog til at møde hård konkurrence fra begge af Milan holdene samt Napoli.

Arkadiusz Milik. Kilde: Football.ua (CC BY-SA 3.0)

Napoli

Sidste sæson endte Napoli på en flot tredjeplads. I 2017/18 har Napoli fået en sæsonstart over alle forventninger: det er blevet til 5 ud af 5 sejre og en plads i toppen af ligatabellen. Lige nu har det syditalienske hold et odds på 2.75 for at vinde Serie A titlen denne sæson, og de er således andenfavoritter efter Juventus. 

Salget af Gonzalo Higuaín til Juventus har umiddelbart ikke givet det store bagslag for napolitanernes vedkommende. Holdets belgiske angriber, Dries Mertens, som scorede 28 mål i forrige sæson, har også fået en god indledning på denne sæson med 6 scorede mål i løbet af holdets 5 Serie A kampe. Bliver Mertens Serie A topscorer denne sæson, giver det odds 5.00 

I løbet af de seneste år har Napoli lagt et solidt fundament i blandt Serie A topholdene, og klubben er gang på gang blevet rost for deres interessante flow og spillestil. Deres klassiske 4-3-3 system fungerer fremragende, og dertil kommer, at truppen har spillet sammen i flere år, hvilket giver dem en stor fordel erfaringsmæssigt, og en stor holdånd internt. 

Det bliver interessant at følge med, når de to favorithold i Serie A, Juventus og Napoli, kommer til at møde hinanden henholdsvis den 1. december på Stadio San Paolo og igen den 22. april på Juventus Stadium. 

Inter Milan

Trods en masse store spillerindkøb i forrige sæson, endte Internazionale på en skuffende syvendeplads i 2016/17 tabellen. På trods af det skuffende resultat, er Inter Milan i denne sæson tredjefavorit til at vinde Serie A mesterskabet, med odds 11.00. 

Inter har fået en god start på den nye sæson, med 4 sejre og 1 uagjort. Holdet er indtil videre ubesejret og ligger på tredjepladsen i ligatabellen, få point efter Juve og Napoli. Holdets frontangriber, Mauro Icardi, har allerede formået at banke 6 mål ind i løbet af 5 kampe, og bliver han topscorer i 2017/18 sæsonen, giver det odds 5.00. 

Sidste sæson havde Inter som bekendt en del problemer med holdets cheftrænere. Klubben gik i gennem tre forskellige trænere; Frank de Boer, Stefano Vacchi og Stefano Piolo, der alle endte med at blive fyret. I løbet af sommeren har klubben investeret i en ny træner igen, nemlig Luciano Spalletti, der tidligere har trænet AS Roma og Zenit Skt. Petersborg, sidstnævnte vandt han det russiske mesterskab med. Forhåbentligt bliver Spalletti Inters nye faste træner, hvis han fortsætter med at styre holdet mod sejre i denne sæson. 

Det var vores bud på de tre favoritter til at vinde Serie A sæsonen 2017/18. Det bliver spændende at se, om de traditionelle mestre fra Juventus kan blive væltet af tronen denne sæson. For at finde ud af, om det kommer til at ske, kan du følge med i de kommende Serie A kampe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.