Sådan Finder Du Det Rigtige Proteinpulver Og Kreatin

lk12

Når det kommer til proteinpulver og kreatin er der utroligt mange forhandlere om buddet, og det kan derfor være noget af en jungle at hitte rundt i de mange forskellige tilbud om større muskler, lavere priser og bedre smag end hos konkurrenten. For er der virkelig så stor forskel på proteinpulver og kreatin? Kan man ikke bare spise noget mad? Eller købe det billigste? Og behøver man det overhovedet? Alt dette og mere til får du svar på her i vores store guide om at finde det rigtige proteinpulver og den rigtige kreatin.

Har jeg overhovedet brug for proteinpulver

Om du har brug for det energigivende pulver kommer i høj grad an på hvad du laver. Styrketræner du tungt flere gange om ugen eller løber for at kunne løbe marathon kan et ekstra tilskud protein godt være en god ide, især hvis du ikke i tilstrækkelig høj grad har tilpasset din kost efter det. Se også rubrikken om kreatin længere nede hvis du styrketræner eller dyrker ekstremsport.

Er din eneste motion derimod at du cykler til og fra arbejde eller går en rask tur en gang i mellem, ja så har du nok ikke brug for ekstra protein. Det samme gælder hvis du er i gang med vægttab og som følge heraf går på trapper, dyrker konditionstræning, powerwalker eller anden træning der ikke som sådan fokuserer på at opbygge dine muskler. Protein er mere energi, og den energi du indtager skal du også forbrænde igen, så hvis du primært træner for vægttab og ikke for muskelopbyggelse behøver du altså heller ikke ekstra protein. En af de hyppigste myer om protein er at du ikke kan få nok protein gennem din træning. Det kan du sagtens, så hvis du sørger for at spise ordentligt kan det også være du kan undvære proteinpulveret.

Hav en ordentlig shaker

Uanset om du køber kreatin eller proteinpulver kan det betale sig at have en ordentlig shaker. Især proteinpulver har det nemlig med at klumpe, og der er intet mere ubehageligt end at drikke lunkent vandt med store klumper af klistret pulver i. Så hellere bruge den hundredemand det koster at få fat i en ordentlig shaker med en rist så det ikke klumper. Drikker du pulveret derhjemme kan du også putte det i en blender sammen med f.eks. en banan og et stort glas mælk og nogle isterninger og så lave dig en proteinsmoothie – så klumper pulveret ikke og det smager rigtig lækkert.

Smag proteinpulveret til

Et godt trick når man køber proteinpulver er at starte med at bestille sådan nogle små poser der lige akkurat indeholder en portion. Så kan man se om pulveret klumper, og om det smager godt, og så kan man med tryghed i sindet bestille den store pakke bagefter.

Vælg kreatin i stedet

Er grunden til at du bruger proteinpulver at du gerne vil levere ekstra sportspræstationer kan du overveje om du måske skulle kigge på Kreatin i stedet. Kreatin er ifølge Netdoktor kan kreatin nemlig give et boost på det de kalder “kortvarigt intensivt arbejde”. Det kan f.eks. være når man løfter vægte eller dyrker anden form for ekstremsport, at man så lige får det sidste skub ekstra der gør at man kan komme over rampen. Ligesom ved proteinpulver er der også et utal af forhandlere der sælger kreatin, og derfor kan det være smart at undersøge markedet grundigt før man giver sig i kast med et køb – klik her for at gå til Candidlab der er en side der netop sammenligner og undesøger forskellige forhandlere af kreatin og proteinpulver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.