Sådan finder du den rette rollator

lk12

Hvis du er på markedet for at finde en rollator, så vil du hurtigt opleve, at der er et kæmpe stort udvalg, der kan være svært at overskue. Der findes en væld af modeller, der hver er tilpasset forskellige behov og ønsker.
Læs med her og bliv klogere på, hvilke ting du skal tage stilling til, samt, hvad du skal overveje inden du beslutter dig for, hvilken rollator, der passer bedst til dig. Du finder tips og svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med køb af rollator. Du kan læse mere om rollatorer og andre hjælpemidler på www.hok.dk

Rollator til indendørs eller udendørs brug?

Der er faktisk rigtig stor forskel på, om din rollator skal bruges ude eller inde. Du kan som udgangspunkt bruge din udendørs rollator indendørs, men ikke omvendt. En rollator, der er udviklet til brug indendørs kan ikke tages med ud, for den er ikke designet til at køre på ujævne overflader og skarpe genstande.
Desuden er en indendørs rollator ofte en del smallere end en udendørs, fordi den skal kunne komme igennem døre og færdes på gange uden at spærre for andre passerende.

Indendørs rollator

Er det en indendørs rollator du har brug for, så er der en række forskellige ting du kan tage stilling til, for at være helt sikker på at du får den bedste model til dine behov.
Du kan overveje, om du ønsker at din rollator skal have et sæde, så du kan holde en pause selv om du ikke umiddelbart er i nærheden af en stol.
Det kan også være godt at overveje, om din rollator skal kunne slås sammen. Det er smart, hvis ikke du har så meget plads at gøre med er det smart, at modellen kan pakkes sammen, så den ikke fylder så meget, når den er i brug. Har du brug for, at den er indenfor rækkevidde hele tiden er det måske ikke en helt så vigtig funktion for dig.
Sidst er det vigtigt, at du finder en model, der har den rette højde, så du ikke kommer til at gå foroverbøjet eller overbelaste dine skuldrer.

Udendørs rollator

Er et en rollator til udendørsbrug du er på jagt efter, så er der også en række ting at overveje inden køb. For det første skal du finde en model, der har et sæde, som du kan holde til at sidde på.
Herefter skal du overveje, hvilke former for funktioner du gerne vil have i din rollator. Skal du bruge den i forbindelse med indkøb, så er det en god ide med et net, du kan fragte dine varer i. Bruger du stok, når du går rundt på mindre områder, så kan en stokkeholder være en rigtig god løsning.
Som med den indendørs skal du også tage stilling til sammenklappelighed og praktik, hvis du skal have din rollator med på tur, for der findes modeller der kommer med et rejseetui/rejsepose du kan pakke modellen i, hvis du skal rejse. Læs meget mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *