Gå ikke på kompromis med tilstandsrapporten

lk12

Står du med et ønske om, at få lavet en tilstandsrapport, så du kan dokumentere tilstanden på din bolig, så skal du passe på med sjuskede tilstandsrapporter. De fleste byggesagkyndige, som udfører disse er i langt de fleste tilfælde professionelle, erfarne og dygtige til at udfærdige en god og veldokumenteret rapport. Desværre er der dog stadig nogle få, som sjusker og laver flere fejl – fejl som kan komme til at koste dig dyrt. Så gå aldrig på kompromis med kvaliteten, sørg altid for, at du finder en velerfaren og dygtig byggesagkyndig til jobbet, som du kan stole på.

Du kan finde billige byggesagkyndige – men sørg for ikke at gå på kompromis med kvaliteten

Byggesagkyndige varierer i timelønninger og ikke alle forlanger det samme for tilstandsrapporter. Så gerne ind på internettet og læs mere om pris på byggesagkyndige. På denne måde danner du dig et godt indblik over hvem der tager hvad i pris. På denne måde danner du dig også et overblik over de forskellige byggesagkyndige tæt på dig. Dette overblik kan du bruge til at sammenlige referencer, priser, erfaringer osv. Dette er et godt grundlag for, at tage det rigtig valg når du skal have lavet en tilstandsrapport. Du finder altså både den billigste, mest erfarne og altså potentielt dygtigste til opgaven. På denne måde slipper du for at gå på kompromis med kvalitet, men på samme tid har du også gjort dit for, at finde den bedste pris. Laver man ikke denne eller andre former for forarbejde, ja så risikerer man altså bl.a., at komme til at betale for meget eller få en ringere rapport for pengene.

Derfor skal du sørge for en ordentlig tilstandsrapport

Der er flere grunde til, hvorfor man gør lidt for, at finde den bedst kvalificerede for at få en ordentlig tilstandsrapport. En af grundende er selvfølgelig, at man ønsker køberne har muligheden for at se den reelle tilstand på huset. Ud over det, så er det også vigtigt, at man sikrer sig at få den bedst mulige rapport for, at undgå ubehagelige overraskelser. Får du ikke en dygtig mand på sagen, så risikerer du fejl i rapporten, som betyder at potentielle alvorlige skader ikke bliver set og rapporteret. Kun med en professionel og godt udført rapport får du det bedste resultat, som sikrer dig en præcis tilstandsvurdering og et bedre grundlag for salget af dit hus.

Fejl i mere end hver femte tilstandsrapport

Inde på ing.dk bliver der blandt andet skrevet om byggesagkyndige, som altså overser alvorlige på boligerne, især på tag og bad. Det er altså et reelt problem, selvom det stadig er forholdsvis få tilfælde og antal af disse tilfælde bliver dog også sænket hvert år. Dog er det stadig vigtigt, at man bider mærke i det, så man tager sine forholdsregler og sørger for forarbejdet, så mange finder en velanset og professionel fagmand til at lave tilstandsrapporten. Generelt er det også godt, at læse med på lignende nyhedssider, hvor der bliver skrevet om ting der vedrører byggebranchen her i Danmark – på denne måde holder man sig opdateret og går ikke blind ind til projekter og opgaver vedr. boliger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.