eSporternes stille men enorme popularitet

lk12

eSporter er på mange punkter mindre synlige i det offentlige billede end mainstream sportsgrene. For hvor tit læser vi i avisen, eller ser vi på tv, nyheder om hvem, der har vundet de seneste store Counter-Strike-, League of Legends- eller DOTA 2-turneringer?

Men på trods af eSporternes mere afdæmpede offentlig synlighed, er der ingen tvivl om, at disse spil – eller mere præcist sportsdiscipliner – er voldsomt populære.

Se blot på industriens samlede indtjeninger, som i 2020 forventes at vokse til det, der svarer til 9,5 milliarder kroner.

I forsøget på at forstå eSports-scenen bedre, ser vi i det følgende nærmere på 3 af de absolut største spil inden for eSports-genren.

Counter-Strike: Global Offensive

Du vil få svært ved at finde en eneste mandlig millennial, som ikke har brugt utallige timer i en vens kælder eller i en skummel netcafe i selvskab med Counter-Strike.

Dette ‘first person shooter’-spil, der i 1990’erne startede som en mod til Half-Life, oplevede nærmest øjeblikkelig, international popularitet, da det kombinerede multiplayer og holdarbejde med strategi, lynhurtige reaktionsevner og præcision.

EPS XI Counter Strike: Global Offensive

EPS XI Counter Strike: Global Offensive” (CC BY 2.0) af artubr

Det var et usædvanligt vanedannende spil, som efterfølgende generationer med de senere Counter-Strike-udgivelser nu også har fået smag for.

Den seneste udgave af spillet, Global Offensive, er et af eSportens mest populære discipliner. Når det kommer til seere på streaming-siden, Twitch, er den således kun overgået af League of Legends og DOTA 2.

Når det kommer til Global Offensive, er danske Astralis et af de bedste hold i verden. Dette beviste de tidligere på året, da de vandt Eleague Major 20117 i Atlanta, hvilket DR dokumenterede i en fantastisk serie i tre afsnit.

Lige nu ligger Astralis på en andenplads på verdensranglisten lige efter brailianske SK Gaming. Ifølge bet365, som tilbyder sportsnyheder og betting på online spil, er danskerne da også blandt favoritterne til at vinde Dreamhack Masters i Malmø den 30. august. Her får de nemlig odds 4,50 – kun overgået af SK, som får odds 4,00.

League of Legends

League of Legends kan bedst beskrives som et holdbaseret strategispil, hvor målet er at arbejde sammen i forsøget på at besejre modstanderholdet.

Dette såkaldte ‘multiplayer online battle arena (MOBA)’-spil tog eSporternes popularitet til helt nye højder. Det er derfor heller ikke overraskende at League of Legends er den mest sete eSport af dem alle.

Alene i juli blev der streamet 26,9 millioner timer af dette spil. Det er dog værd at nævne, at netop juli var den første måned nogensinde, hvor Counter-Strike slog League of Legends hvad angår seertal, da der i denne måned blev streamet ikke mindre end 51,4 millioner timer.

Staples Center League of Legends Season 3 Finals

Staples Center League of Legends Season” (CC BY 2.0) af artubr

DOTA 2

DOTA 2 er efterfølgeren til Defense og the Ancients (DOTA), som i sig selv var en mod til World of Warcraft. DOTA og DOTA 2 perfektionerede battle arena-formularen og kickstartede dens popularitet. League of Legend ville derfor ikke have været det samme (eller overhovedet eksisteret) uden DOTA 2.

Selvom der på Twitch bliver streamet flere timer med League of Legends end DOTA 2, kan League of Legends ikke hamle op med de pengepræmie, som DOTA 2-turneringer udbyder.

Ved The International 2017 var pengepuljen således ikke mindre end 155,5 millioner kroner, hvilket er det største beløb i en eSports-turnering nogensinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.