Det har aldrig været mere in at være retro

lk12

90’erne har for alvor markeret deres tilbagevenden, og det kan vi både se i det tøj, der er moderne, og vi kan se det på de møbler, der netop nu er mest eftertragtede. Retro er bare in!
Derfor er der i øjeblikket en tendens til, at alle finder den gamle garderobe frem fra bagerst i skabet, eller kører til opbevaringslokaler for at hente alle de gamle møbler. Særligt pynteting såsom retro lamper en in, og hvis du har gemt dine ting fra dengang, er du blandt de heldige, der ikke behøver at investere i nyt nu.

Fordelene ved at købe brugte ting

De fleste af os vil gerne være lidt med på moden, men det kan hurtigt gå hen og blive rigtig dyrt, selv når man investerer i produkter af masseproduktion. Kunne du for eksempel tænker dig nye retro lamper med til hjemmet, kan det hurtigt løbe op i et par tusinde kroner. Men heldigvis har 90’er-stilen været her før – så hvorfor nøjes med at drage inspiration fra møblerne og tøjet dengang, når du kan købe den helt originale vare?
I takt med at 90’er-stilen gør sit comeback, er der bestemt også kommet mere liv i genbrugsbutikkerne. Det er ikke blot en økonomisk fordel for os selv at handle i genbrugsbutikker – der er faktisk masser af rigtig gode grunde til at gøre det. Når vi handler i genbrugsbutikker, sætter vi nemlig også masseproduktionen af tøj, sko og møbler lidt på hold, og på den måde passer vi altså lidt bedre på miljøet.

Find unikke ting

En anden fordel ved at handle på loppemarkeder, i retrobutikker eller i genbrugsbutikker er, at du ofte finder mere unikke ting. Ønsker du en retro lampe til hjemmet, kan du helt sikkert finde masser af muligheder i en møbelforretning eller lignende – men det kan alle andre også. Derfor vil du altså kunne skabe et mere unikt look til dit hjem, hvis du for eksempel investerer i retro lamper fra en genbrugsbutik.
Men heldigvis behøver du ikke længere gå fra genbrugsbutik til genbrugsbutik i jagten efter de eftertragtede retro lamper. De kan godt være svære at finde, og der er kamp om de gode. Derfor kommer det til mange menneskers fordel, at der nu er dukket en masse online butikker op med fokus på genbrug. Det gør det langt lettere for dig, der er på jagt efter de unikke fund – nu kan du blot søge efter det på nettet. Altså behøver du slet ikke rejse dig fra sofaen for at finde fede retro lamper – måske finder du en, der passer perfekt til dit hjem.
Når det kommer til prisen på retro lamper, er de mest unikke også oftest de mest dyre. Så vil du gerne finde en retro lampe til en god pris, kan det være, du skal gå på kompromis med både standen af lampen – og også, hvor unik den er.
Men når du investerer i retro lamper, kan du altså spare penge, værne om miljøet, og du får unikke ting, når du køber ting fra genbrug. Så hvad venter du på? Kom med på moden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.